Fiskarsin kesäkoti
Olimme ystävien kanssa suunnitelleet moneen otteeseen, että tänä kesänä täytyy tehdä retki Fiskarsiin ja käydä kurkistamassa kesäkoti näyttelyyn.
Kyseinen kesäkoti konsepti on vilahdellut tiuhaan sisustusbloggaajien Instagramissa niin, että olihan sitä pakko mennä ihan livenä katsomaan. Eikä se näyttely pettänyt odotuksia. Oli kuuma paahteinen kesäpäivä, kuten jokainen päivä tässä kuussa. Näyttely oli sopivan kompakti, että sen jaksoi kiertää! Vanhasta viljamakasiinista oli tehty ihastuttava näyttelytila. Se muistutti minua meidän mummolan navetanvintistä. Ihailin pyöreää rimoitusta, jolla pienet puiset mökit oli rakennettu. Rupesin heti miettimään voisiko samanlaista konseptia hyödyntää omassa kodissa.
Jokaisella kesäkodilla oli eri sisustaja ja sisustus oli toteutettu tietyn yrityksen tuotteilla kullekin kesäkodille valitun taiteilijan tyyliin sopien. Näyttelyssä oli paljon sellaista mitä rakastan: suomalaisia klassikoita, vaaleaa puuta, maanläheisiä sävyjä, myös rohkeampia värejä ja taidetta, uusia innovatiivisia huonekaluja ja tuotteita.
Näyttelystä saattoi aistia sisustuksen uusia suuntauksia. Yksi niistä oli 60- ja 70-lukujen suosikki punatiilen esiintyminen näyttelyssä. Ystäväni sanoikin, että punatiilen tuominen hänen kotiinsa on yksi hänen uusista haaveistaan. Minä hieman yllättäin. En ollut osannut nähdä tulevaa trendiä, vaikka tiesin, että terrakotta väri onkin nyt kovasti pinnalla.
Olen ollut aina ihastunut tiileen. Alunperinhän suunnittelimme, että Hannushills-taloista tulisi puurunkoisia taloja mustalla tiiliverhouksella. Silti hieman yllättäin, että oikeasti pidin ajatuksesta punaisesta tiilistä. Siitä, kun usein tulee mieleen kesämökkien ikivanhat takat. Pointti, ehkä onkin, että punatiiltä oli käytetty innovatiivisesti uusiin käyttötarkoituksiin eri kokoisina ja muotoisina tiilinä. Hyvä malliesimerkki oli kesäkodeista kesäkeittiö. Siinä oli yhdistelty useampaa eri väristä tiiltä. Lopputulos oli upea!
Oletteko te jo nähneet näyttelyn? Ja jos niin mitä piditte siitä?